VoetreflexPlus Therapie


wat houdt de behandeling in?

Anamnese en massage

De eerste keer zal ik een volledige anamnese afnemen om de klacht en subklachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ook de voeten krijgen een onderzoek. Er wordt gekeken naar gevoelige en pijnlijke plekken. Ter afsluiting krijg je nog een ontspannende massage. Je zult ontspannen mijn praktijk verlaten!

Behandelplan

Op basis van de anamnese maak ik een persoonlijk behandelplan. Hierbij benader ik de klacht vanuit  de westerse geneeskunde, TCM (traditionele Chinese geneeskunde) en de natuurgeneeskunde. Afhankelijk van de klacht is het advies om meerdere massages te krijgen zodat het lichaam de tijd heeft om te herstellen. 

De massages

Een massage duurt ongeveer 45 minuten. Je mag lekker liggen met een dekentje over je heen of als je liever zit is dat ook geen probleem. Ik masseer meestal vanaf de knieën en soms ook handen en armen Tijdens en na de massage kun je veranderingen in je lichaam voelen. Dit betekent dat de energie weer gaat stromen. Op mijn behandelstoel lig je op een geaarde mat. Je bent dan lichamelijk geaard met de aarde. Dit werkt ook ontspannend. Kijk het filmpje over aarden als je hier meer over wilt weten. Een aanrader!

Na de behandeling

Na een massage krijg je altijd de tijd om weer te 'landen' en een glas water om de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Dit is erg belangrijk om te herstellen. Drink gedurende de dag na een massage nog extra water.


Reacties tijdens de massage

Tijdens de massage kan je lichaam op verschillende manieren reageren. Elke reactie heeft zijn eigen betekenis. Zuchten kan betekenen dat je je ontlaadt en ontspant. Een koude gevoel kan komen doordat energie naar de gemasseerde delen gaat of dat er emotionele kou los komt. Voeten kunnen zelfs gaan transpireren. Dat wordt het ' huilen van de voeten' genoemd. Emotionele spanningen worden dan ontladen. Loop je na afloop van een massage ' op wolkjes?' Dan ben je na de massage meer ontspannen en in balans gekomen. 

Soms komen er emotionele reacties los. Ook dit is een goede reactie! Het lichaam is de prikkels aan het verwerken.  


Reacties tussen twee behandelingen

De effecten van een massage werken nog een paar dagen door. Het is fijn voor mij als je veranderingen die je opmerkt bijhoudt zodat ik daar rekening mee kan houden bij een volgende afspraak.

Andere reacties kunnen zijn:

-Psychische reacties, een heerlijk, relaxed en ontspannen gevoel. Dit is de meest voorkomende reactie. 

-Meer energie.

-Een koude, warmte of koortsgevoel.

-Vaker en meer plassen.

-Stinkende urine, ontlasting en/of transpiratiegeur

-Tijdelijk terugkeren van oude klachten. Ook dit betekent dat het herstellend vermogen van het lichaam aan het werk is. Het lichaam 'ruimt' letterlijk op!

-Vermindering van de hoofd- of subklachten.

Telefoon+31647661222

De vloed grijpt me naar de voeten

De zee neemt mijn gedachten mee

Ik voel hoe tijd en zorg vervaagd

En waan me zorgeloos aan zee.


©brievenbusgeluk